lørdag 28. mars 2009

Tyst om reunion-planer

12. Desember 2007 spilte alle de gjenlevende Led Zeppelin-medlemmene sammen igjen for første gang på 19 år. De gamle heltene hadde mye å leve opp til, men skuffet ikke. På videoene som finnes av konserten kan man se at bandet fortsatt har det som gjorde dem til det største bandet i verden på første halvdel av 70-tallet. De eneste forandringene er at Jimmy Page har blitt litt gråere i håret og lydannleggene har blitt bedre.

I etterkant har det vært en flom av rykter om en verdensturne. Helt frem til Januar i år, da det plutselig ble stille. Likevel har ingen av bandmedlemmene avkreftet at de vil spille mer sammen (riktignok har en manager gjort det, men det er kun ifølge engelske tabloidaviser, og det er grunn til å sette spørsmålstegn ved seriøsiteten av det), men tiden går og de er tross alt bikket 60 år alle tre. Det er måte på hvor mye turnering aldrende rockekropper tåler så det begynner muligens å haste litt. Vokalist Robert Plant skal vistnok være den som har mest motforestillinger mot en reunion-tour.

Mange mener det er bra om det ikke blir noen flere konserter. Zeppelin er et 70-tallsband og man kan høre på det de laget på den tiden, men dette er litt kjipt for de som er i samme kategori som meg som er født et drøyt tiår etter at Zeppelin la Les Paulen på hylla. Det er mange av de som aldri fikk muligheten til å se Zeppelin live fordi de rett og slett ikke var født. Denne gruppen håper fortsatt på en ny vending i saken.

Inntill videre får man høre på det publikumerne fikk snikfilmet 12.desember:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar