søndag 22. mars 2009

Det store backingkorslaget?

Det store korslaget er et nytt syngeprogram på TV2. Sju musikkjendiser skal lede hvert sitt amatørkor og hver uke skal et av korene stemmes ut. Preimien er fin: Vinneren får bestemme seg for et veldedig formål i sitt kors hjemmbygd som får en stor mengde penger.

Det som derimot virker litt merkelig er at programmet for det meste inneholder solosang med koring. Det vanlige i korsang er at man har forskjellige stemmer som forskjellige deler av koret synger. Her er det i stedet solister fra korene som synger det meste også er selvet koret bare i bakgrunnen. Når solistene også er mest vant med vanlig korsang blir ikke solosangen av ypperste kvalitet.

Hvis man først skal ha et programm med konkurrerende kor, kunne de ikke da få lov til å synge slik kor pleier? Ikke solosang med mye backingvokal. Det har vi jo tross alt sett nok av i Idol.

3 kommentarer:

  1. Så enig, så enig. Et annet besynderlig trekk er det Elg avslørte i forrige program. Der sa han nemlig at det var første gang han hørte koret synge låta han hadde plukket ut. Og når man ser den relativt tilfeldige veivingen med armene Vinni presterer foran koret sitt så ser man hva dette egentlig er: En musikk-kjendis som "dirigerer" i takt med musikken foran noen flinke solister som skal få profilere seg på tv - som igjen står foran et ok backingkor. Intet mer - intet mindre.
    Chr.

    SvarSlett
  2. bullshit.

    jeg aner ikke hvorfor elg sa det han sa, for han har vært på alle øvingene våre, og det ble sikkert lett misforstått. dere har visst ingen aning om hva som foregår i programmet, siden dere ikke er med selv. jeg er sopran i team elg (sang solo på beggin' sist lørdag) og ALLE korene har minst fire stemmegrupper. dvs bass, tenor, alt og sopran + evt andre stemmer oppå det igjen.

    noen grupper har valgt å ha et litt mer balansert forhold mellom solister og kor, men det er fortsatt selve koret, gruppa, eller teamet om du vil, på 20 stk som er fokus. dere må huske at solistene er en del av koret de også.

    Camilla Sky, TEAM ELG

    SvarSlett
  3. forresten så har vinni virkelig imponert med oppmøte og engasjement, så den kan dere egentlig spare dere for også :)

    SvarSlett