mandag 30. mars 2009

Clapton 64

I dag blir Eric Clapton 64 år og da passer det å mimre litt rundt denne legendariske gitaristen.
Clapton slo igjennom tidlig på 60-tallet med en gruppe kalt The Yardbirds (hvor de andre gitarvituosene Jimmy Page og Jeff Beck begge har spilt, og som senere skulle forvandles til Led Zeppelin)

Clapton forlot gruppa i 1965, han mente det ble for mye pop i motsetning til blues som Clapton alltid har vært svert trofast til, særlig i sine yngre dager.
Han var innom et band kalt the Bluesbreakers før han i 1966 havnet i det som ofte blir omtalt som verdens første supergroup, nemlig Cream.

Cream var veldig populære den tiden de spilte sammen og ga ut 4 album før de ble oppløst i 1968.

På denne tiden var utropet "Clapton is God" et vanlig skue på vegger i bakgater i London. Clapton var lei av alt oppstyret og bestemte seg for å gi ut en plate under navnet Derek and the Dominos. Dette er en av hans aller mest kjente album og den inneholder den fantastiske låta Layla.

Claptons solokarriere fortsatte på 70-, 80- og 90-tallet og helt frem til i dag. Det er flere høydepunkt blant annet Slowhand fra 1977, med hiten Cocaine og danselåta Wonderful Tonight.

I 1991 falt Claptons fire år gamle sønn ned fra en skyskraper og døde. Clapton var knust og skrev låta Tears In Heaven som er av hans mest kjente. Clapton har sagt at livet hans har vært preget av nedturer privat og oppturer musikalsk.

Clapton er regnet som en av de mest teknisk perfekte gitarister med sin svært blues-inspirerte spillestil, han er en av de aller største gitaristene i moderne tid. Vi gratulerer Eric med dagen og håper å høre mer fra denne levende legenden.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar