onsdag 18. mars 2009

Fallende stjerne?

Soundgarden med den svært begavede vokalisten Chris Cornell var på begynnelsen av 90-tallet et av hovedbandene innenfor musikksjangeren kalt grunge. Bandet nevnes ofte i samme åndedrag som Pearl Jam, Nirvana og Alice in Chains. Bandet ble oppløst i 1997.

Etter dette har Chris Cornell fortsatt vært aktiv som musiker og han sang en stund i det kjente bandet Audioslave sammen med de gamle bandmedlemmene i Rage Against the Machine. Disse ble også oppløst etter hvert og Cornell gikk solo. Han laget blant annet låta You Know My Name til James Bond-filmen Casino Royale.

Cornells siste album kom nå for få dager siden. Cornell har aldri vært noen redd mann og han er heller ikke redd for å prøve noe helt nytt. Denne gangen samarbeider han med den kjente R&B-produsenten Timberland. Spørsmålet er bare om all forandring er til det bedre. Platen har møtt massiv motstand både fra kritikere, gamle Soundgarden-fans og til og med andre musikere. 6-erne har ligget på undersiden av terningen i mange av tilfellene.

Cornell selv sier at han har det morsomt med all kritikken fra fansen, men hvor er det egentlig han vil hen? Den gamle fansen liker ikke stilendringen, men det virker ikke som de innvidde i hans nye sjanger er serlig begeistret heller. Det er i det hele tatt vanskelig å skjønne hva Cornell har ment med denne platen. Han fremstår som en mann som ikke helt vet hva han skal foreta seg.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar